Wie is JH Finance ?

In Januari 2020 heb ik, Jeroen van den Hoek, JH Finance opgericht. Onderstaand mijn verhaal hoe dit tot stand is gekomen en hoe ik mezelf in de jaren ervoor heb ontwikkeld tot wat nu mijn eigen ZZP bedrijf is geworden.

Introductie

In 2014 ben ik gestart met de opleiding Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze opleiding heb ik in vier jaar afgerond op 30 juli 2018.  Tijdens mijn opleiding, een minor in Financieel advies en ondersteuning gedaan, mijn meeloopstage afgerond bij Venturebuilders B.V. en tot slot mijn scriptie afgerond bij Taxi2airport.com B.V over de risico’s binnen de interne en externe processen.

Op het Eerste Christelijk Lyceum ben ik mijn middelbare schooltijd gestart op het VWO, na enkele jaren studeren en twijfel over wat ik precies wilde gaan doen. Heb ik er uiteindelijk voor gekozen om door te stromen naar 5HAVO om daar mijn eindexamen af te ronden met het vakkenpakket E & M met keuzevak M & O.

De start van JH Finance

‘De jeugd heeft de toekomst’. Met die gedachte ben ik 14 januari 2020 de Kamer van Koophandel in Amsterdam binnengelopen. Ik werkte op dat moment fulltime bij Overstappen.nl en werd verhuurd aan twee start-ups in hartje Amsterdam. Ik dacht bij mezelf. Dat kan ik net zo goed zelf. Met die mindset ben ik fulltime als ZZP-er gestart. Sindsdien is JH Finance ontstaan. Een sprong in het diepe.

Wie mij 5 jaar geleden had verteld dat ik een eigen onderneming zou starten verklaarde ik voor gek. Echter zijn er veel redenen waarom ik heel blij ben dat ik deze stap heb durven nemen. Een van die redenen is de afwisseling en leercurve die ik hierdoor heb. In een korte tijd heb ik ontzettend veel verschillende bedrijven gezien, mensen leren kennen en in verschillende branches gewerkt. Je krijgt ook veel mee wat collega’s zoal doen. Voorbeelden hiervan zijn: Search Engine Optimalisation, Search Engine Advertising & andere vormen van Marketing. Ook heb ik nauw samengewerkt met CEO’s, Finance Managers & HR-afdelingen.  Een aantal voorbeelden van branches waarin ik ervaring heb opgedaan zijn: Platformen die vraag en aanbod bij elkaar brengen, bemiddeling tussen leasecontracten in de vliegtuigbranche, IT-Recruitment, Vergelijkingswebsites, AI-technologie en nog veel meer.

Ik vind het erg prettig om zelf mijn agenda te vullen en vrij te kunnen nemen wanneer ik dat wil (mits dit natuurlijk uitkomt) of mezelf verder te ontwikkelen door een cursus te doen of financiële artikelen te lezen. Tevens kan je kiezen of je projecten aanneemt als er een klik is of juist projecten afwijst als die klik er duidelijk niet is. Maar de echte voldoening komt terug uit het feit dat mensen positief over je spreken en dat je via mond-tot-mond reclame nieuwe klanten verwerft of dat er oude klanten terugkomen voor jouw expertise of hulp.