Belastingaangifte 2021

Het jaar 2021 was wederom een bewogen jaar wat betreft de coronapandemie en de verschillende regelingen. Hieronder kort samengevat een aantal veranderingen voor de belastingaangifte die voor vrijwel iedereen toepasbaar zijn. Heeft u hulp nodig bij uw belastingaangifte 2021, lees dan verder voor meer informatie.

Per 1 maart 2022 kunnen de particulieren of zzp-ers belastingaangifte over het jaar 2021 indienen. Heeft u dit jaar uw huis aan- of vergekocht, een fiscaal partner of heeft u andere vragen dan heeft het zeker zin om hulp in te schakelen. U betaalt immers al genoeg belasting. Onderstaand een aantal belangrijke financiële veranderingen in 2021.

Tip: Wees niet te vroeg met indienen, vaak staan er in de eerste weken nog enkele fouten in de vooraf ingelezen informatie van de belastingdienst.

Veranderingen:

Uiteengezet hebben de volgende veranderingen in voor de belastingaangifte plaatsgevonden. Ten eerste één van de grootste veranderingen is de verandering van het heffingsvrij vermogen. De directe vraag in uw belastingaangifte stelt of uw vermogen op 01-01-2021 alleen meer dan €50.650 bezit of met een fiscaal partner €101.300. Ten tweede is het basistarief van de inkomstenbelasting gedaald van 37.1% naar 37.07%. (inkomen tot €69.398). Ten derde is de Arbeidskorting verhoogt met maximaal €212 voor alle werkende met een inkomen tussen de €36.649 & €109.345. Ten vierde gaat de algemene heffingskorting omhoog voor mensen met een inkomsten tot €69.398 zodat zij minder belasting zullen betalen. Tot slot daalde de zzp-aftrek van €6670 naar €6310 en blijft de komende jaren verder dalen.

Onderstaand nog enkele tips voor particulieren en ZZP’ers/bedrijven, gewoon om alles even op te frissen. U kunt ook nog even kijken naar de blog over de belastingaangifte van 2020 over coronaregelingen en bit- en altcoins.

ParticulierenBedrijven
ZorgkostenUrencriterium
Huis gekocht/verkocht?Zakelijke kosten
Studiekosten voor werkKleinschaligsheidsinvesteringsaftrek
Aftrekposten en kortingMKB-winstvrijstelling
Eigen woningStartersaftrek
Zelfstandigenaftrek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *