Start uw (zzp) onderneming

Bij de start of tijdens het ondernemen komt er een hoop op u af. Aangezien ik zelf ook als zelfstandige zonder personeel (ZZP-er) ben gestart kan ik mijn ervaringen met u delen. Zelf heb ik ervaren dat je het meest leert van andere ZZP-ers. Iedereen onderneemt op zijn eigen manier. Hier is per individu maatwerk voor nodig. 

Voor iedere ZZP-er of directeur-groot-aandeelhouder (DGA) is het van groot belang dat er goed inzicht is in hetgeen hij/zij maandelijks ofwel jaarlijks verdient. Uiteindelijk moet er natuurlijk brood op de plank komen. Daarom is het belangrijk om een goede, duidelijke en overzichtelijke administratie bij te houden. U moet zich immers aan verscheidene wet- en regelgeving houden en daarbij moet u ieder jaar inkomstenbelasting en zorgverzekeringspremie afdragen. Daarbij kunt u wellicht ook gebruik maken van verschillende aftrekposten. Zijn financiën en de administratieve rompslomp voor u als ZZP-er niet weggelegd, neem dan contact op met JH Finance want dan kunt u zich bezig houden met uw core-business. 

TIPS
  • Een goed begin is het halve werk. 
  • Zoek een iemand die met u mee denkt, verder dan alleen de financiën.
  • Zorg samen voor een efficiënt en haalbaar proces.
  • Zorg voor structuur dat geeft u rust en zorgt voor de juiste focus.
  • Doe tijdig uw aangiftes, voorkom boetes.
  • Houd uw agenda goed bij voor uw urencriterium.
BOEKHOUDPAKKETTEN

Er zijn ontzettend veel verschillende tools, boekhoudpakketten, urenregistratie apps & andere hulpmiddelen om uw zaken ordelijk, gemakkelijk en snel vast te kunnen leggen. Samen kunnen we op zoek gaan naar hulpmiddelen die uw administratieve boekhouding op orde houdt. Immers heb ik met vele verschillende programma’s mogen werken. De ervaring leert dat iedereen andere voorkeuren heeft, laten we samen uitzoeken wat precies bij u past.

Zelf gebruik ik voor mijn privé administratie: e-boekhouden.nl. Klik op de link voor meer informatie.

Kortom voor hulp met uw financiële adminstratie en processen, tips & tricks kunt u met mij contact opnemen dan kunnen we samen uitzoeken wat voor u het prettigst werkt en zo min mogelijk tijd kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *